De ce să-ți faci un blog dacă ai un magazin online?

de ce sa faci un blog

Ai observat că mai toate magazinele online de succes au bloguri? Te-ai întrebat vreodată de ce-și pierd vremea cu bloggingul, poate mai dau și bani grei pentru a angaja scriitori pentru aceste bloguri? Crede-mă că știu ce fac! Iată de ce.

Ai auzit vreodată de SEO? Search Engine Optimization este o metodă de a-ți face site-ul vizibil în motoarele de căutare. Faptul că un magazin online este pe prima pagină pe Google nu este deloc o întâmplare. Proprietarii acestor magazine investesc bani serioși în găsirea celor mai buni specialiști SEO pentru a-și face magazinul vizibil pe internet și, automat, pentru a aduce mai mulți cumpărători.

Însă, pe când cu câțiva ani în urmă SEO însemna doar inserarea câtorva cuvinte cheie relevante în textul site-urilor și adăugarea unor linkuri, în ziua de azi trebuie să faci mult mai mult pentru a deveni ”important” pentru motoarele de căutare. Una din aceste plusuri este ”autoritatea”, după cum pretind specialiștii de la Google. Asta înseamnă că trebuie să fii o persoană de încredere pe internet, să fii ușor de identificat, și mai ales ca părerea ta să fie una cu greutate. Și aici intervin blogurile.

Ai citit vreodată un articol despre modă care să te facă să vrei imediat să-ți iei un împrumut rapid nebancar de la ferratum.ro pentru a-ți cumpăra obiectul vestimentar despre care se vorbește atât de profesionist în acel articol? Blogurile cu mulți vizitatori și multe like-uri sunt apreciate de Google ca fiind ”de încredere”, motiv pentru care acestea urcă vertiginos în rezultatele de căutări.

Să nu mai vorbim de faptul că un blog bine pus la punct aduce în sine mai mulți cumpărători. De exemplu, dacă citești pe eBay un articol super tare despre cele mai noi încălțăminte la modă, de ce să mai cauți un alt site pentru a le cumpăra? Nu-i așa?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s